ERC, ECP i la CUP proposen que el Parlament defensi el protocol i les professionals denunciades per Junts

Els tres grups rebutgen que es deslegitimi el pla d'igualtat de la cambra contra les violències masclistes

Parlament de Catalunya - Foto: Parlament de Catalunya, Lali Puig

ERC, En Comú Podem i la CUP han impulsat aquest dimarts una proposta de declaració a la reunió de representants de la Diputació Permanent del Parlament de Catalunya per donar suport a les treballadores denunciades per Junts en el cas de la diputada Cristina Casol. A més, han reclamat a Junts que retiri les denúncies i a la resta de grups de la cambra, que se sumin a la declaració.

El text, segons difon l’ACN, realça el pla d’igualtat de la cambra catalana com una eina pionera i reivindica la necessitat de defensar-lo. Per aquest motiu, les tres formacions han rebutjat qualsevol intent per “deslegitimar i criminalitzar” tant el protocol contra les violències masclistes com les persones que n’han fet ús, a les quals troba que cal “protegir”.

En concret, lamenta la “persecució i denúncia” de les professionals encarregades de l’aplicació d’aquest protocol, després que Junts presentés una querella contra l’empresa externa que va investigar la denúncia de Casol contra el mateix partit per assetjament.

ERC, ECP i la CUP, d’altra banda, han considerat les filtracions dels informes confidencials en el marc de l’aplicació del protocol han provocat “una revictimització i criminalització” de les persones que denuncien.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari