Albiach demana prioritzar les piscines per a la ciutadania i acabar amb la “barra lliure” al turisme

Els comuns insten el PSC a apostar pel tren orbital i no pel Quart Cinturó o l'aeroport si vol un acord progressista

La candidata de Comuns Sumar, Jéssica Albiach (ACN)

La candidata de Comuns Sumar a les eleccions catalanes del 12-M, Jéssica Albiach, ha acusat el Govern de la Generalitat d’arribar “tard” i d’adoptar una conducta “erràtica” en la gestió de la sequera, després que s’hagi desdit de la prohibició d’omplir piscines i permetre-ho ara si s’obren a la ciutadania. Albiach diu que caldrà veure com es concreta l’accés lliure a les piscines dels hotels i reclama que es prioritzi “l’aigua per als veïns” i es posi fi a la “barra lliure” del sector turístic.

D’altra banda, la líder dels comuns ha avisat el PSC que si després del 12-M vol un acord progressista a la Generalitat, caldrà un canvi de mirada en la política d’infraestructures: “Que els recursos per a l’ampliació de l’aeroport i el Quart Cinturó es destinin a impulsar la línia orbital ferroviària”, ha proposat Albiach, que ha insistit que quan passin les eleccions no hi podrà haver acords progressistes si no és per fer polítiques progressistes. “Per fer polítiques de dretes no té sentit”, ha afegit.

Sobre el Quart Cinturó, la candidata de Comuns Sumar ha recordat que “mai” ha defensat aquesta infraestructura perquè, a parer seu, la mobilitat dels Vallesos i la segona corona metropolitana passa pel tren perquè és més barat i contamina menys. A més, segons la líder dels comuns, el trencament del sistema radial a través de Barcelona “afavoreix” la connexió entre les ciutats de la segona corona i permet “vertebrar” millor el territori, i el tren orbital també permet descongestionar l’actual servei de Rodalies.

“Nosaltres sempre prioritzarem els 120 milions de desplaçaments de Rodalies que els 50 milions de turistes”, ha assenyalat Albiach, que ha lamentat que des del PSC se segueixi defensant l’aposta pel Quart Cinturó o l’ampliació de l’aeroport del Prat. No obstant això, la candidata de Comuns Sumar confia que el PSC canviï de parer com va fer, per exemple, en el cas de la reforma laboral o l’augment del salari mínim.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari