Trias no descarta governar amb el PSC si Junts no guanya el 12-M

Avisa que pot descarrilar l'estabilitat a Madrid si Illa fa combinacions per desbancar Junts com a força més votada

Xavier Trias

El líder de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat que el seu partit no governarà amb el PSC si els socialistes guanyen les eleccions al Parlament de Catalunya del 12-M. Però no hi ha tancat la porta en cas que Junts no sigui la força més votada. “Veurem, a la vida tot pot canviar i has d’estar obert a negociar amb gent”, ha dit en una entrevista a Ser Catalunya.

D’altra banda, Trias ha avisat que l’estabilitat de la legislatura espanyola pot descarrilar si el candidat del PSC, Salvador Illa, fa “combinacions necessàries” per ser president de la Generalitat en cas que Junts sigui la força més votada. “Creure’s que no té conseqüències és viure a Alícia al país de les meravelles”, ha afegit Trias.

“Has de tenir les coses clares, explicar els plantejaments i no tenir por. Ara tenim Puigdemont que no té por”, ha defensat Trias. A més s’ha referit al candidat de Junts a les eleccions del 12-M com una persona “insubornable” a l’hora de portar a terme les negociacions.

Preguntat per les polèmiques declaracions en què Trias va apostar perquè Junts faci un congrés per nomenar Carles Puigdemont president del partit, el líder de Junts a l’Ajuntament de Barcelona ha assegurat que no són una desautorització de Laura Borràs, actual presidenta del partit.

Trias veu “evident” que Junts no arribarà a acords amb Aliança Catalana, formació de l’alcaldessa de Ripoll, la ultranacionalista Sílvia Orriols. “Aquest tipus de preguntes les fa gent que vol que ens trenquem una cama i hem de ser llestos. El mateix que fem amb Vox”, ha afegit.

Així doncs, Trias ha posat Aliança Catalana i Vox al mateix nivell descartant pactes. “No hi comptem”, ha conclòs. Ho ha dit després que Puigdemont no respongués clarament a la pregunta de si faran un veto al partit de Sílvia Orriols i digués que no s’ha de posar la bena abans de la ferida.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari