Els Mossos demanen ajuda ciutadana per detectar víctimes de tràfic de persones

"Com més ulls tinguem al carrer, més capacitat d'èxit tindrem", sosté el sotsinspector Luis Moreno

Cartell que indica la ubicació d'una comissaria dels Mossos

El cap de la Unitat Central de Tràfic d’Éssers Humans dels Mossos d’Esquadra, el sotsinspector Luis Moreno, ha demanat aquest dilluns col·laboració ciutadana per detectar víctimes de tràfic de persones. En una entrevista concedida a Europa Press, Moreno ha manifestat que “com més ulls tinguem al carrer, més capacitat d’èxit tindrem”.

“Quan es detecta que no és una vida normal, quan es veuen coses estranyes, hem d’animar la societat perquè, si veuen alguna cosa estranya, truquin a la policia”, ha afegit. Segons les dades dels Mossos, durant el 2024 han detingut 15 persones per explotació sexual i laboral, i s’ha alliberat 6 homes i 15 dones que n’eren víctimes.

Moreno ha especificat que l’explotació laboral es dona a Catalunya en forma de tallers clandestins de roba, mendicitat al carrer o llargues jornades de treball en supermercats oberts les 24 hores, i ha indicat també que els casos d’explotació inclouen els de persones “obligades” a robar al metro de Barcelona i els de cuidadors de plantacions de marihuana.

Sobre els casos de tràfic de persones, aquest comandament dels Mossos ha assenyalat que s’han d’haver produit la captació, el trasllat i l’ acolliment abans d’iniciar-se la fase d’explotació, que és de tipus sexual, laboral, de dedicació a la comissió de delictes, per a matrimonis forçats i enfocada al tràfic d’òrgans, un subtipus sobre el qual, segons ha assegurat, no consten casos a Catalunya.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari