El Sindicat de Llogateres celebra l’ampliació del topall dels lloguers a 131 municipis més

L'organització demana celeritat al govern central per aprovar-ho

  Cartell d'un habitatge de lloguer, a Barcelona
  Cartell d'un habitatge de lloguer, a Barcelona

  El Sindicat de Llogateres ha celebrat la decisió del govern català d’ampliar la regulació de lloguers a 131 municipis més i ha reclamat celeritat a l’executiu central per aprovar aquestes noves àrees tensionades, a través del Ministeri d’Habitatge. “Esperem que aquesta vegada no trigui mig any a aprovar-ho”, ha apuntat el portaveu de l’organització, Enric Aragonès, que ha recordat que la Llei d’Habitatge estipula que s’hi hauria de donar llum verda en un màxim de tres mesos.

  “Aquesta regulació ha de permetre que la gent pugui respirar una mica més tranquil·la en aquests 131 municipis i no tingui por quan se li acabi el contracte amb una pujada del preu de lloguer”, ha destacat el portaveu del sindicat.

  La Generalitat ha afegit 131 municipis a la llista de zones tensionades on es podrà limitar el preu del lloguer, segons ha anunciat aquest dilluns la consellera de Territori, Ester Capella. El departament ha iniciat els tràmits per afegir aquestes localitats a les 140 zones tensionades ja en vigor. Així, en total Catalunya comptarà amb 271 localitats on es podrà aplicar el topall dels lloguers, una mesura que cobrirà una zona on viuen més de 7 milions de persones, el 90% de la població.

  (Visited 39 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari