Sánchez, sobre l’atac d’Iran a Israel: “Cal evitar una escalada regional costi el que costi”

Borrell avisa que es tracta d’una “escalada sense precedents i una amenaçada greu per la seguretat regional”

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, en un acte de campanya del PSC a Barcelona (Mariona Puig, ACN)
El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, en un acte de campanya del PSC a Barcelona (Mariona Puig, ACN).

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha fet públic un missatge a X després de l’atac d’Iran a Israel on assegura que el seu executiu segueix amb la “màxima preocupació” els esdeveniments a Orient Mitjà i apunta que “cal evitar una escalada regional costi el que costi”. A més, Sánchez assegura que l’executiu manté “contacte permanent amb les ambaixades a la regió”, que recorda que “romanen actives” per “atendre els espanyols a la zona”.

Per la seva banda, l’Alt Representant de Política Exterior i de Seguretat de la UE, Josep Borrell, ha avisat que l’atac és una “escalada sense precedents” de les hostilitats. “La Unió Europea condemna fermament l’atac iranià inacceptable contra Israel”, ha assegurat el cap de la diplomàcia europea. Segons Borrell, l’atac de l’Iran és també una “amenaça seriosa a la seguretat regional”.

El ministre d’Afers Exteriors espanyol, José Manuel Albares, ha admès estar “profundament preocupat” per la situació al Pròxim Orient. “En contacte permanent amb les nostres ambaixades a la zona, que estan operatives per brindar assistència als espanyols”, ha dit en un missatge a X. El responsable d’Exteriors també ha reclamat “evitar una escalada regional”.

En la mateixa línia, el president del Consell Europeu, Charles Michel, ha condemnat el l’atac i ha demanat que es faci “tot el possible” per evitar una escalada regional de les tensions. “Continuarem seguint la situació d’aprop amb els nostres socis”, ha afirmat el belga.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari