El jutjat cita a declarar els quatre manifestants denunciats pels Mossos durant la protesta contra Felip VI a Caldes

La Coordinadora Antimonàrquica ha convocat un acte de suport per reclamar l'absolució dels activistes

Manifestació d'animonàrquics a Caldes (Aleix Freixas y Gerard Vilà, ACN)
Manifestació d'animonàrquics a Caldes (Aleix Freixas y Gerard Vilà, ACN).

El jutjat de Santa Coloma de Farners ha citat a declarar els quatre manifestants denunciats pels Mossos durant la protesta contra Felip VI a Caldes de Malavella (Selva). Els fets van passar el 5 de juliol, quan la família reial espanyola va assistir a l’entrega dels Premis Fundació Princesa de Girona (FPdGi). Els quatre activistes, que havien pres part en una manifestació de protesta, van aconseguir entrar dins el resort Camiral Golf & Wellness, on hi ha l’hotel que acollia l’acte.

Se’ls va denunciar pels delictes de desobediència i contra la seguretat del trànsit. La Coordinadora Antimonàrquica ha convocat un acte de suport a les portes dels jutjats el 24 d’abril -el dia de les declaracions- per reclamar l’absolució dels activistes.

Els mossos van denunciar els quatre manifestants durant l’última visita del rei Felip VI a les comarques gironines. Va ser el 5 de juliol de l’any passat, quan el monarca espanyol i la infanta Elionor van presidir l’entrega dels Premis FPdGi, que es van celebrar a l’hotel Camiral del complex de Caldes de Malavella.

Per protestar contra la presència del Borbó, unes 300 persones es van concentrar a l’entrada de Caldes -a uns 4 quilòmetres de l’hotel- perquè a la zona hi havia un fort dispositiu de seguretat. Des d’aquí, els manifestants es van dividir; uns van continuar per la carretera i els altres van anar camp a través.

Dins aquest darrer grup hi havia els quatre activistes que, després de creuar l’autovia A-2, van aconseguir saltar la tanca del resort de luxe. Els Mossos d’Esquadra els van interceptar poc després, quan encara es trobaven lluny de l’hotel on s’entregaven els premis.

La policia va denunciar els quatre antimonàrquics pels delictes de desobediència i contra la seguretat del trànsit (perquè van creuar l’autovia). Ara, el jutjat de Santa Coloma de Farners que porta la causa els ha citat a declarar el proper 24 d’abril.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari