Illa dona per segur que Sánchez està d’acord amb millorar el finançament autonòmic

El candidat del PSC assegura que està "en condicions" de poder formar govern després del 12-M

Salvador Illa - Foto: ACN, Nico Tomás

El candidat del PSC a les eleccions del 12-M, Salvador Illa, ha afirmat que el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, està d’acord amb millorar el finançament autonòmic. En una entrevista concedida aquest divendres a SER Catalunya, Illa ha afegit que no pot parlar per Sánchez, però que l’executiu central ja ha dit que la qüestió del finançament autonòmic “s’ha de resoldre”.

Illa va presentar aquest dijous la seva proposta per arribar a un “acord de finançament” que permeti desplegar el consorci tributari previst a l’Estatut del 2006. El líder del PSC ha subratllat que després del 12-M treballarà des d’on li “correspongui”, en funció del resultat electoral, però que està “en condicions” de poder formar govern.

Illa ha remarcat que, si és president, no es passarà 30 anys decidint per on passa la B-40 o el Quart Cinturó, ni “donant voltes” sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat, i ha afegit que desbloquejarà aquestes qüestions “en un mes”, i que aprofitarà la “influència i presència” a Madrid per “corregir” el que ha definit com una “inèrcia” d’endarrerir tots aquests debats i decisions, difon l’ACN.

Sobre l’amnistia, ha reconegut que “vaig dir una cosa i ja vaig explicar per què variava. He donat les explicacions”. Illa, d’altra banda, ha criticat que el cap de llista de Junts, Carles Puigdemont, no hagi tancat la porta a arribar a acords amb Aliança Catalana, i la seva candidata, Sílvia Orriols.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari