Illa assegura que continuarà a l’oposició si no és president després del 12-M per “vocació de servei públic”

El candidat del PSC descarta fer debats cara a cara adduint que serien una "falta de respecte" a la pluralitat del Parlament

Salvador Illa

El candidat del PSC, Salvador Illa, ha assegurat aquest dijous que després de les eleccions del 12-M continuarà a la política “des del lloc on li assignin els ciutadans”. “Tinc vocació de servei públic i no tinc, de moment, plantejament de deixar-lo d’exercir”, ha dit en una entrevista concedida a Ràdio Estel. En aquest sentit, segons recull l’ACN, ha recordat que en els darrers anys ha fet la feina que li ha correspost des de l’oposició, tot i que va guanyar les eleccions del 2021.

Illa ha fet aquestes declaracions després que el candidat de Junts i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi avançat que deixarà la política activa si no és investit president. D’altra banda, el presidenciable socialista ha descartat debats cara a cara perquè els considera una “falta de respecte” a la pluralitat del Parlament.

Illa ha argumentat, en aquest sentit, que a Catalunya no hi ha només Aragonès i ell, sinó que és “rica i plural”. Així doncs, ha defensat que els debats han de ser amb els partits que tenen representació al Parlament. Segons ha explicat, estan previstos fins a cinc o sis debats durant la campanya electoral i ha afegit que no vol “ni reduir ni retallar la pluralitat de la societat catalana”.

Després que la comissió d’investigació del cas Koldo al Senat l’hagi citat el 24 d’abril, just abans de l’inici de la campanya, el candidat del PSC també ha manifestat que no creu que explicar-se sobre aquesta qüestió el perjudiqui electoralment.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari