El PP registra el seu veto al Senat contra la llei d’amnistia

El PSOE acusa els populars d'utilitzar la cambra de manera partidista i de buscar un conflicte institucional

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, al centre, acompanyat de membres dels grups parlamentaris del partit (Premsa PP)

El PP ha registrat aquest dimarts el seu veto a la llei d’amnistia al Senat. La formació d’Alberto Núñez Feijóo té majoria absoluta a la cambra alta i aprovarà aquesta iniciativa en les pròximes setmanes, tot i que aquest fet no afectarà el conjunt de la llei, que tornarà al Congrés dels Diputats al mes de maig per a ser definitivament aprovada.

Segons la portaveu del PP al Senat, Alícia García, el veto insisteix en els arguments que els populars ja han desplegat anteriorment contra una norma que consideren “inconstitucional” i “fraudulenta” que suposa una “reforma encoberta” de la Constitució i que “vulnera la separació de poders”.

En roda de premsa al Senat, García ha explicat que l’objectiu és que “quedi clar” que l’amnistia “no compta amb la majoria absoluta del Senat” com tampoc amb el suport de “la majoria dels espanyols”.

El veto, segons el PP, es basa en els informes que el PP ha demanat –utilitzant el Senat- al Consell General del Poder Judicial, als lletrats del Congrés, a la Comissió de Venècia i a la Comissió General de les Comunitats Autònomes. “Esperem que el govern retiri la llei” perquè suposa “un dany irreparable a Espanya”, ha afirmat la senadora popular.

Per contra, el portaveu del PSOE al Senat, Juan Espadas, ha tornat a acusar el PP de transformar la cambra alta en un “teatre” digne “d’una altra època”.

“Ja n’hi ha prou de demanar informes a tothom que passa per aquí. Que deixin d’enredar”, ha dit Espadas abans d’acusar els populars de buscar un conflicte institucional.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari