El Senat aprova l’informe que titlla l’amnistia de “cop mortal” al model constitucional

Aragonès aprofita el debat per defensar l'aposta pel referèndum mentre el PP reiterera els atacs a la llei

El president Pere Aragonès intervé al Senat

El Senat ha aprovat aquest dilluns l’informe de la comissió de les comunitats autònomes que titlla l’amnistia de “cop mortal” contra el model constitucional de l’Estat. La cambra alta, on el PP té majoria absoluta, ha avalat el text després d’un debat de més de cinc hores que ha sumat les veus del president del Govern, Pere Aragonès, i de set presidents autonòmics populars.

L’octubre passat, una reunió similar de l’òrgan va congregar una dotzena de presidents del PP, que van qualificar l’amnistia com “una aberració i un atropellament”.

En aquesta ocasió, el debat ha servit perquè Aragonès reiteri la seva aposta per un referèndum davant els dirigents del PP que, encapçalats per Isabel Díaz Ayuso, han atacat novament contra els riscos de l’amnistia.

Un cop aprovat el redactat de l’informe, que sosté que la llei d’amnistia suposa el “pitjor atemptat contra la seguretat jurídica que s’ha produït a Espanya des de 1978”, aquest s’incorporarà a l’expedient que el Senat remetrà al Congrés juntament amb la llei d’amnistia quan es voti.

El document, que ha reunit 36 vots a favor, 24 en contra i cap abstenció, s’uneix així a la resta d’avaluacions que el PP ha demanat sobre la norma, entre elles, la de la Comissió de Venècia.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari