El PP demana que Illa i 55 noms més compareguin al Senat pel cas Koldo, però no Sánchez

Els populars deixen la porta oberta a la possibilitat que s'inclogui el president del govern central més endavant

Pedro Sánchez amb Salvador Illa

El PP ha registrat aquest dilluns la petició de compareixença de 56 persones a la comissió d’investigació del Senat pel cas Koldo. Segons ha indicat la portaveu popular a la cambra, Alicia García, entre els noms citats hi ha el de l’exministre de Sanitat i líder del PSC, Salvador Illa, així com els de ministres en exercici, com el de Política Territorial i Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres. Preguntada per si se citarà al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, García ha dit que de moment no, però ha matisat que la llista de compareixents és provisional i “un primer llistat”, de manera que és ampliable i flexible.

“El senyor Sánchez haurà de donar explicacions, de moment al llistat no està, però està oberta a què hi sigui”, ha avisat la senadora popular. La llista de compareixents del PP, que té majoria absoluta al Senat, també incorpora noms com el de l’exministre de Transports, José Luis Ábalos, la presidenta del Congrés, Francina Armengol, l’exassessor d’Ábalos Koldo García o el ministre Óscar Puente. Els populars també demanen poder interrogar a algun representant de l’Institut d’Empresa i a l’expresident de la federació espanyola de futbol, Luis Rubiales.

El llistat d’ERC amb Ayuso, Casado i Marlaska

Més enllà de la petició del PP, altres partits també poden presentar les seves pròpies peticions de compareixença a la comissió, que es reunirà per primer cop aquest dimecres. En el cas d’ERC, demanen l’assistència al Senat d’una trentena de noms per explicar el seu paper al cas de suposades corrupteles en la compra de material sanitari durant la pandèmia. Entre els noms seleccionats pels republicans hi ha també el d’Illa, Ábalos o Armengol.

Els republicans també citen l’exvicepresidenta Nadia Calviño; el ministre Fernando Grande-Marlaska; la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso; el president del PP Alberto Núñez Feijóo; l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida; l’empresari Luis Medina; l’exministra Carolina Darias; l’expresident del PP Pablo Casado o l’empresari Tomás Díaz Ayuso, germà de la presidenta de Madrid.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari