Barcelona preveu anul·lar unes 140.000 multes arran de la sentència contra la primera ordenança de la ZBE

Les multes revocades no eren fermes o no estaven del tot executades

Cartell de la Zona de Baixes Emissions (ZBE)

L’Ajuntament de Barcelona preveu anul·lar unes 140.000 multes a conductors per circular per la zona de baixes emissions (ZBE) que sumen un import aproximat de 20,1 milions d’euros, segons publica El Periódico i ha confirmat l’ACN consultant fonts municipals.

Es tracta de multes que no eren fermes o no estaven completament executades en la data de publicació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) de la sentència del Tribunal Suprem, el novembre del 2023, contra la primera ordenança de la ZBE.

La resolució municipal revocatòria d’aquestes sancions està actualment en tràmit de publicació oficial i s’anul·laran tan bon punt s’hagi produït la publicació. Des del consistori barceloní han remarcat que no es tracta de diners a retornar sinó que es deixaran d’ingressar.

El consistori no ha arribat a cobrar aquests conductors acusats de violar l’àrea protegida de les emissions més contaminants. El Periódico recull que la sentència obliga l’Ajuntament a renunciar, concretament, al cobrament del 42% de les sancions cursades durant els primers tres anys de la ZBE.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari