Onze persones detingudes a Lleida per simular agressions masclistes i obtenir papers

Els mossos investiguen deu dones i un home per afavoriment de la immigració il·legal i pertinença a organització criminal

Cotxe dels Mossos d'Esquadra amb el 112, número de telèfon d'emergencies (Mossos d'Esquadra).

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Lleida aquest dijous a la tarda onze persones acusades de simular agressions masclistes amb l’objectiu d’obtenir papers i acollir-se a ajuts, segons ha avançat el diari Segre i ha confirmat l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Es tracta de deu dones i un home que estan investigats per denúncia falsa, simulació de delicte, falsedat, afavoriment de la immigració il·legal i pertinença a organització criminal.

Els agents van escorcollar més de sis habitatges, la majoria d’ells en domicilis del Barri Antic de Lleida, en els carrers Cavallers, Sant Andreu, Joan Baget i Mart, entre altres. La investigació de la Unitat d’Investigació Segrià-Pla-les Garrigues continua oberta i no es descarten noves detencions.

Les indagacions van començar fa uns mesos, quan la policia va sospitar de l’existència d’una trama dedicada a l’obtenció de documentació amb denúncies falses per simular ser víctimes de violència masclista. Els investigadors sospiten que s’hauria pagat drogoaddictes i homes amb problemes a canvi de simular agressions en ple carrer, mentre que les arrestades afirmaven que el fals agressor era la seva parella. Després, haurien obtingut l’autorització de residència temporal i de treball per circumstàncies excepcionals.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari