Quin vot podria ‘espantar’ Josep Rull?

Josep Rull

El nom de l’exconseller Josep Rull és un dels que sona amb més força aquests dies per ocupar un dels primers llocs per Barcelona de la llista que Junts presentarà a les eleccions al Parlament del 12 de maig.

La seva presència, però, pot ser motiu suficient perquè una figura de la línia dura independentista com Josep Costa, home fort de Junts com a vicepresident del Parlament en l’anterior legislatura, no voti la candidatura del que va ser el seu partit, liderada per Carles Puigdemont.

En un missatge publicat a X, Costa ha anunciat que “fa molt de temps que tenc decidit que no votaré cap candidatura que inclogui polítics indultats pel PSOE. Línia vermella”.

Rull es va beneficiar dels indults concedits pel govern de Pedro Sánchez als dirigents del procés presos, l’any 2021, juntament amb el líder d’ERC i exvicepresident català Oriol Junqueras, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, els exconsellers Jordi Turull, Joaquim Forn, Raül Romeva i Dolors Bassa, l’expresidents de l’ANC, Jordi Sànchez, i l’expresident d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Costa, per la seva part, també ha evidenciat discrepàncies amb la línia de Junts en oposar-se obertament a investir Pedro Sánchez a canvi de la llei d’amnistia, un acord que va resumir com “llibertat personal per a uns a canvi de poder i estabilitat per als altres”.

(Visited 302 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari