Porten a la Fiscalia obres d’accessos al Port de Barcelona perquè es fan en terrenys contaminats

L'entitat Depana calcula que hi poden haver 300.000 tones d'abocaments il·legals de metalls pesants

Membre de l'entitat Depana, als terrenys on es fan obres d'accessos al Port de Barcelona - Foto: ACN, Àlex Recolons

L’entitat ecologista Depana ha denunciat a la Fiscalia que les obres dels nous accessos viaris i ferroviaris al Port de Barcelona al marge del riu Llobregat s’estan fent en uns terrenys altament contaminats amb cromites i altres metalls pesants.

José García, vicepresident de Depana, ha explicat aquest dijous que es tracta de residus de l’antiga fàbrica PESA, dedicada a la fabricació de sals de crom, que es van abocar il·legalment en diversos punts de l’àrea metropolitana els anys 60 i 70. “Estem parlant d’unes 300.000 tones de residus altament contaminants que poden posar en risc la salut dels treballadors i contaminar els aqüífers de la zona”, ha afegit.

Segons García, les obres s’estan fent amb una Declaració d’Impacte Ambiental “caducada” i les administracions coneixen el problema i les conseqüències a futur que pot tenir, però cap vol reconèixer la seva existència perquè li suposaria assumir el cost de retirar aquests residus, que estima que seria “altíssim”. “El marge del Llobregat al terme municipal de Barcelona és el Far West o la ciutat sense llei perquè tothom hi fa el que vol”, ha lamentat.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari