Com han reaccionat coneguts independentistes a la proposta de referèndum d’Aragonès?

Pere Aragonès (ACN)

La proposta que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha presentat d’un referèndum consultiu sobre la independència de Catalunya amb cabuda a la Constitució no ha causat gaire entusiasme entre l’independentisme, al marge d’ERC. Nombrosos usuaris s’han queixat a la xarxa social X que ja es va fer un referèndum i que s’hauria d’implementar el resultat de l’1-O, en comptes de fer-ne un altre que, a més, no seria vinculant.

El diputat de Junts al Parlament de Catalunya Francesc de Dalmases s’ha sentit “avergonyit” per la petició d’Aragonès i ha ironitzat amb l’anunci: “I en el Polònia d’avui: una taula invisible per culpa d’un obscur acord de claredat a ritme de gaita escocesa perquè el govern espanyol, a cambio de nada, t’organitzi un referèndum”, ha publicat a X, tot afegint: “Prou, si us plau, prou d’avergonyir-nos, que arribi el 12-M i acabi aquest malson. Prou”.

Per la seva banda, l’exregidor de Junts a Altafulla Hèctor López Bofill ha recordat que “fa més de 10 ANYS que al Consell (Assessor) per a la Transició Nacional presidit per en Carles Viver ja s’apuntaven totes aquestes possibilitats de referèndum”, i ha adjuntat l’enllaç de l’arxiu mencionant el president del govern català. “No cal malbaratar més recursos públics ni prendre els ciutadans per ximples”, ha manifestat López Bofill.

El còmic Toni Albà també ha ironitzat amb la proposta de referèndum d’Aragonès: “Advertència: aquell o aquells que ens facin repetir un referèndum que ja vam fer i vam guanyar, i que ens el volen fer repetir per perdre’l… Hauran d’envoltar-se de tants escortes com la pinya d’un 3 de 10 amb folre i manilles aixecat per sota, casc de manobre i amb taps al cul”.

La periodista Pilar Carracelas tampoc s’ha mostrat gaire convençuda amb la idea i ha apuntat que “l’amnistia és la clau de volta de la unitat d’Espanya”, mentre que “un referèndum és el contrari, per això poden fer el primer i no el segon”. “No sé si hi veus la diferència”, ha assenyalat, en resposta a una publicació d’Aragonès.

Per la seva banda, Anthony Sànchez, exdirigent de Joves Junts i suport incondicional de la líder d’Aliança Catalana, Sílvia Orriols, ha carregat contra el president de la Generalitat i ha aprofitat per demanar el vot per a la independentista d’ultradreta. “Pere l’Estafador obvia que el referèndum no seria vinculant. De fet, després del seu nou pacte fiscal recupera la “brillant” idea d’un nou 9-N el resultat del qual tampoc aplicarà, però sí que continuaran cobrant el sou mensual com si res. PROU! Salvem Catalunya amb Orriols”, ha publicat.

(Visited 1.148 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari