Pot el secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió difondre missatges de campanya del seu partit, ERC?

Es veu que al govern de la Generalitat ho consideren normal. Marc Bataller Serra, secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió de la Generalitat, va reenviar el 27 de març des del seu perfil de X un post de Laura Vilagrà on l’actual vicepresidenta del Govern deia que “És un honor tornar a ser la número dos d’@Esquerra_ERC per les eleccions del 12-M, fent tàndem amb el president @perearagones. I seguir treballant com hem fet aquests anys pel referèndum d’independència, per un finançament singular i per l’impuls del català amb més força que mai”.

Se suposa que els alts càrrecs del govern de la Generalitat han de saber diferenciar la funció com administradors públics i la militància de partit. No és el cas de Marc Bataller, ni del seu predecessor Oriol Duran. Duran es va lamentar que el govern espanyol nomenés com a president de l’agència pública de notícies EFE a un ex-secretari d’Estat de Comunicació: Miguel Ángel Oliver. Ho va fer en un missatge a X el 6 de desembre de l’any passat. Es dona el cas, però, que Duran era a l’hora secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió de la Generalitat i president de l’agència pública de notícies ACN.

Marc Bataller l’ha substituït als dos càrrecs. És, per tant, secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió de la Generalitat i president de l’ACN. I, pel que es veu, no té clara la diferència entre tenir aquests càrrecs a l’administració pública i la seva militància a ERC. Al seu perfil de X hi podem trobar des de la promoció de la candidata d’ERC Laura Vilagrà a les eleccions del 12 de maig com les seves activitats com a vicepresidenta de l’executiu catal“a o el vídeo de la campanya de propaganda de la gestió del govern, “Tenim clara la nostra destinació i avancem a tota velocitat”, que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha obligat a retirar perquè no s’adequa a les normes que regulen la publicitat institucional. Per cert, Marc Bataller és el que reparteix les subvencions i la publicitat institucional als mitjans de comunicació. Estem parlant de molts milions d’euros.

(Visited 258 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari