La policia patriòtica va espiar el Marroc, que creia que tenia pactes amb l’independentisme

El temor a una aliança catalana-marroquina era tan gran que Interior va autoritzar seguiments

Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

L’anomenada policia patriòtica va espiar alts funcionaris del Marroc, com el cònsol a Barcelona, perquè sospitava que les autoritats marroquines estaven aliades amb l’independentisme segons revela una investigació de RAC1.

El temor del ministeri de l’Interior a l’època de Jorge Fernández Díaz a una aliança catalano-marroquina era tan gran que el mateix ministre va autoritzar seguiments, la captació de confidents i l’ús de fons reservats per intentar esbrinar si el govern marroquí tenia un acord secret amb la Generalitat, aleshores presidida per Artur Mas.

El desplegament policial va començar a mitjans del 2014 i es va allargar com a mínim dos anys, fins al 2016, encara que les primeres sospites eren anteriors, del 2013, segons explica l’emissora.

RAC1 ha tingut accés a dos informes dels anys 2014 i 2015 que van arribar a la taula del ministre de l’Interior i que demostren l’abast de la trama. Entre molta altra informació, els documents confidencials recullen el contingut de les reunions que el cònsol del Marroc a Barcelona va mantenir amb persones de la comunitat marroquina que, segons la policia patriòtica, feien difusió del missatge independentista.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari