Israel promet una investigació “exhaustiva” de l’atac al personal de World Central Kitchen: “Arribarem al fons de la qüestió”

L'incident serà investigat per un grup independent i els resultats es compartiran de forma transparent, segons l'exèrcit israelià

Bandera d'Israel

L’exèrcit israelià ha promès una investigació “exhaustiva” de l’atac que s’ha produït aquest dimarts sobre un comboi de l’ONG World Central Kitchen i que ha provocat la mort de set treballadors de l’organització. “Arribarem al fons de la qüestió”, ha assegurat en un vídeo publicat a X el portaveu de les Forces de Defensa d’Israel, Daniel Hagari.

Segons ha detallat el dirigent, la inspecció anirà a càrrec d’un grup d’experts “independent” i els resultats es compartiran “de forma transparent”. “Això ens ajudarà a reduir el risc que esdeveniments com aquests tornin a succeir”, ha apuntat Hagari.

En el mateix missatge, el dirigent militar ha qualificat les circumstàncies de “tràgiques” i ha defensat la tasca d’organitzacions com World Central Kitchen. “L’organització també va ajudar els israelians després dels atacs del 7 d’octubre; la seva feina és crítica i són la primera línia de la humanitat”, ha destacat.

Al mateix temps, Hagari ha insistit que l’exèrcit israelià està “compromès” amb la llei internacional i que està “decidit” a examinar les seves operacions “de forma transparent i exhaustiva”.

(Visited 17 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari