Qui demana que suspenguin els programes ‘Està passant’ i ‘Més 324’ de TV3 durant la campanya electoral?

Usuaris de la xarxa X. Les crítiques als dos programes per fer campanya permanent de l’independentisme són habituals en aquesta xarxa social. Ara que s’acosten les eleccions al Parlament del 12 de maig no han faltat els missatges que hi han reclamat que es suspengui l’emissió d’Està passant i Més 324 durant la campanya electoral. Fins i tot, nombroses persones subscrites a X han participat a l’enquesta que va penjar el 23 de març l’usuari Resd9, que té prop de 9.000 seguidors en aquesta xarxa, preguntant sobre com s’hauria de comportar la Junta Electoral en aquest tema.

“Què creieu que hauria de fer la Junta Electoral per la campanya electoral?”, va preguntar Resd9 i va oferir quatre respostes possibles: Suspendre ‘Està passant’, Suspendre ‘Teleindepe’, Suspendre l’Aragonès i Fer en Motxo MHP vitalici”. Aquesta darrera opció es va endur la meitat dels vots mentre que la suspensió de TV3 en va tenir un 26,1% i la d’Està passant, un 19,6%. Suspendre l’Aragonès es va quedar amb un 4,3%.

Les crítiques a Està passant no només li venen dels sectors no independentistes sinó també des dels que no combreguen amb ERC. El programa el produeix Minoria Absoluta, propietat de Toni Soler, admirador convençut del partit d’Oriol Junqueras i Pere Aragonès. Minoria Absoluta també produeix Polònia, que incorre en el mateix biaix ideològic que Està passant. Més 324 és un programa nocturn presentat per Xavier Graset que inclou tertúlies sobre actualitat política en les quals hi participa un comentarista no independentista per cada cinc que ho són, segons dades del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

El març del 2022, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va renovar la seva direcció i els nous responsables van anunciar que TV3 i Catalunya Ràdio es despolitizarien. Rosa Romà, presidenta de la CCMA, i Sigfrid Gras, director de TV3, van dir que la política quedaria reservada als programes informatius. Està passant, Més 324 i Polònia han continuat fent propaganda independentista aquests dos anys i, si la CCMA i TV3 no fan cas de les demandes a X, seguiran fent-ho en plena campanya electoral.

(Visited 505 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari