Es constitueix al Senat la primera comissió d’investigació sobre el ‘cas Koldo’

El PP ha anunciat que demanarà la compareixença de Francina Armengol

Reunió de la comissió del 'cas Koldo' al Senat
Reunió de la comissió del 'cas Koldo' al Senat

El Senat ha constituït aquest dilluns la primera de les comissions d’investigació anunciades els darrers mesos per analitzar la trama de presumpta corrupció del ‘cas Koldo’. L’organisme s’ha posat a caminar aquesta tarda en una breu reunió en què s’ha votat la seva presidència, que estarà controlada pel PP. Així, el responsable de l’ens serà el popular Eloy Suárez, i el vicepresident primer serà Salvador de Foronda, també del PP. La vicepresidència segona estarà en mans de la socialista Pilar Zamora, mentre que la secretaria primera serà Immaculada Hernández (PP) i el secretari segon Antonio Poveda (PSOE).

Segons ha explicat Suárez en ser escollit, després del ple del Senat d’aquest dimecres se celebrarà una primera reunió de la comissió. L’ens té ara la labor d’elaborar el seu pla de treball per, posteriorment, començar amb les sol·licituds de compareixença. De fet, els darrers mesos tant el PP com el PSOE han anat esbossant els noms i càrrecs que voldrien interrogar.

El PP demanarà la compareixença de Francina Armengol

El portaveu del PP, Borja Sémper, ha anunciat que el partit demanarà la compareixença de la presidenta del Congrés, Francina Armengol, a la comissió d’investigació del ‘cas Koldo’. Segons ha dit en roda de premsa, l’expresidenta de les Illes Balears ha d’explicar “el seu paper” a la “trama” de les mascaretes. Els populars, que creuen que Armengol va tenir “interlocució directa” amb l’exassessor, i han demanat també la dimissió de la presidenta. “Sánchez ho sabia tot i el PSOE ho sabia tot, però ho van callar, ho van tapar i avui, lluny de respondre, premen el botó del ventilador per desviar l’atenció”, ha reblat.

Els populars tampoc descarten demanar a Pedro Sánchez que comparegui a la comissió.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari