Quatre detinguts pel robatori de coure a Montcada Bifurcació que va paralitzar Rodalies el 12-M

Als arrestats, tres homes i una dona multireincidents, se'ls relaciona amb cinc sostraccions més en altres punts

  Viatgers a l'estació de Sants atrapats per la manca de servei de Rodalies (Jordi Bataller, ACN).

  Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre persones i han desarticulat un grup criminal pel robatori de coure a l’estació de Montcada Bifurcació el diumenge 12 de maig, dia de les eleccions catalanes, i per cinc sostraccions més en altres punts de la xarxa ferroviària. Els arrestats són tres homes i una dona multireincidents, que acumulen una vintena d’antecedents per fets similars.

  Entre els detinguts hi ha el propietari d’una empresa gestora de residus a qui es relaciona amb el grup, ja que presumptament actuava en connivència amb els detinguts a l’hora de rebre el material sostret. El robatori del 12-M va deixar sense servei la majoria de línies de Rodalies i encara no s’ha recuperat completament el servei. De fet, en algunes línies com l’R3 i l’R4 les incidències estructurals que s’allargaran durant dos mesos.

  Els Mossos relacionen els quatre detinguts amb sis sostraccions de cablejat de coure de catenària comesos entre l’1 i el 22 de maig. Aquell dia, dos d’ells, un home i una dona, van ser interceptats a Esparreguera per vigilants de seguretat privada de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i la policia local d’aquest municipi, després que s’hagués produït un tall elèctric amb afectació a la circulació ferroviària. Les dues persones van ser traslladades a dependències policials i allà van quedar detingudes per la seva presumpta relació amb altres fets que s’estaven investigant, entre ells els del 12-M. Els altres dos investigats van quedar detinguts aquest dijous, un a Santa Perpètua de Mogoda i l’altre a Sabadell.

  Els quatre arrestats tenien rols diferents. Un dels homes i una dona, de 52 i 24 anys, s’encarregaven de cometre les sostraccions. Un tercer, de 26 anys, tenia funcions més executives, era el titular dels vehicles investigats i s’encarregava dels tractes relatius a la receptació del coure robat. Finalment, hi havia el propietari de l’empresa gestora de residus on els detinguts col·locaven el material sostret. Els detinguts han passat aquest divendres al matí a disposició judicial i se’ls acusa del delicte d’estralls imprudents i de desordres públics.

  (Visited 99 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari