Israel prohibeix al consolat espanyol a Jerusalem prestar serveis als palestins de Cisjordània

El ministre Katz carrega contra la vicepresidenta Díaz per dir que Palestina serà lliure “del riu fins al mar”

    El ministre d'Exteriors israelià, Israel Katz, amb l'alt representant per a la Política Exterior de la UE, Josep Borrell (Consell de la UE)

    Israel ha decidit “tallar la connexió entre la representació diplomàtica d’Espanya a Israel i els palestins” i “prohibir al consolat espanyol a Jerusalem prestar serveis als palestins” que resideixen a Cisjordània. Així ho ha anunciat el ministre d’Exteriors israelià, Israel Katz, que ha carregat contra el reconeixement de l’Estat palestí per part d’Espanya i ha criticat les paraules de la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, que va afirmar en un vídeo publicat a les xarxes socials que cal “alliberar Palestina des del riu fins al mar”.

    Katz ha acusat Díaz de ser una “persona ignorant i plena d’odi” i li ha dit que si vol “entendre el que busca realment l’islam radical, hauria d’estudiar sobre els 700 anys de domini islàmic a Al-Àndalus, avui Espanya”. D’altra banda, el reconeixement de l’Estat de Palestina per part d’Espanya també ha motivat una diputada israeliana a demanar al primer ministre del país, Benjamin Netanyahu, que reconegui la independència de Catalunya i del País Basc.

    Sharren Haskel, membre del partit de dreta Tikva Khada, ha exigit que Israel pagui Espanya “amb la mateixa moneda” i ha retret al govern espanyol que defensi la constitució de l’Estat palestí mentre ignora la demanda catalana i basca.

    (Visited 38 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari