El TSJC fixa la data del judici a Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O entre octubre i novembre

Les defenses demanaran anul·lar la vista, ajornada per les eleccions del 12-M, quan s'aprovi la llei d'amnistia la setmana vinent

La consellera Natàlia Garriga

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha posat data al judici per presumpta desobediència en els preparatius de l’1-O a la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; el líder d’ERC al Parlament de Catalunya, Josep Maria Jové; i el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó.

El judici, que s’havia de celebrar el 10 d’abril, però es va ajornar per la convocatòria de les eleccions catalanes del 12-M, s’ha programat ara perquè tingui lloc entre el 2 d’octubre i el 29 de novembre, en 14 sessions, difon Europa Press.

El tribunal va rebutjar-ne la suspensió, demanada per les defenses, perquè la llei d’amnistia no es podia alterar el curs d’un judici ja convocat perquè encara s’estava tramitant. Les defenses, això sí, preveuen demanar que s’anul·li el judici un cop s’aprovi la llei d’amnistia la setmana vinent.

L’acusació demana per a Garriga un any d’inhabilitació pel delicte de desobediència, i a Jové i Salvador, acusats de desobediència, prevaricació i malversació, set anys i sis anys i tres mesos, respectivament.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari