Girona “cancel·la” Albert Soler per Sant Jordi

Cap llibreria de la ciutat s’atreveix a que firmi exemplars del llibre “Puigdemont: el retorn del Vivales” a les seves parades

Girona, la ciutat on s'ha cancel·lat l'exposició del darrer llibre d'Albert Soler a les parades de les llibreries per Sant Jordi

Cap llibreria de la ciutat de Girona s’ha atrevit a que Albert Soler firmi exemplars del seu llibre “Puigdemont: el retorn del Vivales” a les parades que s’instal·laran al carrer amb motiu de la festa de Sant Jordi. Les excuses que han donat els responsables de les llibreries quan se’ls ha demanat perquè no volien que Soler fos un més dels autors que firmaran llibres a les seves parades són d’allò més absurdes. “Només volem autors que hagin presentat el llibre a la nostra llibreria”, ha estat la justificació d’una d’elles. “Per la tarda només tenim autors de llibres infantils”, han argumentat en una altra. “Només falta un mes per Sant Jordi i ja tenim l’agenda tancada”, va dir el titular d’una llibreria com a excusa per no posar el llibre a la seva parada i comptar amb l’autor per dedicar-lo a les persones que el compressin.

Aquestes condicions exposades per les llibreries de Girona per ‘cancel·lar’ Albert Soler i el seu llibre no les compleixen la gran majoria dels autors que firmaran les seves obres per Sant Jordi. Molts dels autors de llibres ‘processistes’ tindran els seus minuts de glòria a les seves parades malgrat no els hagin presentat a les llibreries que l’oferiran o s’hagin incorporat a la llista de convidats a darrere hora. I molts els tindran per la tarda a la llibreria que diuen que serà un horari reservat per literatura infantil.

La covardia s’ha apoderat dels llibreters gironins perquè Soler no és sant de la devoció de l’equip de govern de la ciutat, format per la CUP, Junts i ERC. L’alcalde és Lluc Salellas, en representació de la candidatura Guanyem, impulsada per la CUP, un partit que diu que defensa la llibertat d’expressió però, pel que es veu, a Girona fa una excepció en el cas d’Albert Soler.

“Puigdemont: el retorn del Vivales”, publicat per l’editorial Sagesse és un recull dels articles d’Albert Soler amb referències a l’ex-president de la Generalitat i de nou candidat a repetir en el càrrec a les properes eleccions del 12 de maig. Es tracta d’articles publicats a El Diari de Girona, El Periódico de Catalunya i El Periódico de España. Puigdemont ha presentat una denúncia contra Soler perquè considera que un dels articles, titulat “Un meublé a Waterloo”, atempta contra el seu honor.

A la contraportada del llibre es llegeix: “Davant la imminent retorn de Carles Puigdemont a Espanya -si no és que s’ha acostumat a la bona vida i decideix quedar-se a Bèlgica- Albert Soler recopila en aquest llibre els articles que li ha dedicat des de que va ser nomenat president de la Generalitat. Soler coneix bé el personatge perquè havia treballat amb ell i posteriorment va ser alcalde de la seva ciutat, Girona”. “És, per descomptat, un regal de benvinguda al Vivales i als seus seguidors, en el supòsit, com ha quedat dit, que no decideixi continuar vivint com un canonge a l’estranger”, acaba el text de la contraportada.

Qui vulgui comprar el llibre de Soler i que li firmi exemplars haurà de fer-ho a les parades de les llibreries que l’exhibiran a d’altres ciutats catalanes que no han caigut com la capital gironina en la Cultura de la Cancel·lació.

(Visited 3.550 times, 1 visits today)

avui destaquem

2 comentaris a “Girona “cancel·la” Albert Soler per Sant Jordi”

  1. Covardia???
    No heu pensat que potser simplement no els hi surt dels cul… que aquest individu vagi a la seva parada. Si vol signar llibres que monti ell la seva parada, o que vagi a Vila-roja o a la caserna de la Guardia Civil.

    Respon

Feu un comentari