Verge titlla de “burla” que l’òrgan de l’ONU pels drets de les dones el presideixi l’Aràbia

Critica que cap país s'hagi oposat al nomenament

La consellera Tània Verge

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha titllat de “burla” que l’Aràbia Saudita presideixi l’òrgan de l’ONU encarregat de promocionar els drets de les dones i ha criticat que cap estat s’hi hagi mostrat en contra. “És una burla als drets de les dones que presideixi aquesta comissió un país que no els respecta en cap àmbit. I és una vergonya que cap estat s’hi hagi oposat, tampoc Espanya“, ha escrit en un missatge a la xarxa X.

La designació de l’Aràbia Saudita s’ha produït en la darrera reunió plenària de dimecres a Nova York, on els 45 membres que formen part d’aquesta comissió han escollit nou president l’ambaixador del país davant de l’ONU, Abdulaziz Alwasil, que comptava amb el suport del grup d’estats de l’Àsia-Pacífic.

Cap país ha mostrat la seva oposició al nomenament del nou president i organitzacions de drets humans com Amnistia Internacional o Human Rights Watch han denunciat que es doni aquesta presidència a un règim que “regula per llei la tutela masculina sobre les dones” i que “facilita la violència domèstica i l’abús sexual”.

Entre els vuit països del grup europeu que formen part de la Comissió de la Condició Jurídica de la Dona hi ha Espanya, Israel, Àustria, Liechtenstein, els Països Baixos, Portugal, Suïssa i Turquia.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari