Qui són els simpatitzants de Puigdemont que donen suport a Sílvia Orriols pel 12-M?

Sílvia Orriols amb la vara d'alcaldessa i la barretina del seu avi (Gerard Vilà, ACN)
Sílvia Orriols amb la vara d'alcaldessa i la barretina del seu avi (Gerard Vilà, ACN)

Des que l’alcaldessa de Ripoll i líder d’Aliança Catalana, Sílvia Orriols, va anunciar públicament que es presentava a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig, la candidata ha rebut diverses felicitacions principalment de membres de la formació d’ultradreta. No obstant això, els afiliats d’Aliança Catalana no són les úniques figures de l’independentisme que han donat suport a Orriols: dues persones de l’òrbita de Junts per Catalunya i del Consell de la República de Carles Puigdemont també han manifestat públicament la seva simpatia per la candidatura de l’alcaldessa de Ripoll.

Es tracta, d’una banda, d’Anthony Corey Sànchez, exdirigent de l’entitat juvenil independentista Joves Junts i candidat a la ja extinta Assemblea de Representants del Consell de la República. Sànchez ja fa temps que mostra obertament la seva sintonia amb les idees xenòfobes d’Orriols contra la immigració, i, ara que ella s’ha presentat a les eleccions del 12-M, ha anunciat que ha signat per avalar la candidatura de la líder de l’extrema dreta independentista. “Es mereixen una oportunitat d’or per demostrar la seva vàlua”, ha indicat a les xarxes socials.

D’altra banda, el mosso d’esquadra independentista i exmembre de l’Assemblea de Representants del Consell de la República Albert Donaire també ha manifestat la seva simpatia per la decisió de la líder d’Aliança Catalana. De fet, Donaire ha definit la candidatura d’Orriols com a “una alternativa independentista que es presenta a les eleccions” i ha criticat, en una publicació a X, que li diguin que és “d’extrema dreta o feixista” per “defensar la llengua catalana, la identitat nacional del país, la cultura, la història” i “demanar que qui ve a Catalunya s’integri, vingui a aportar i sigui un més, però que qui vingui a delinquir i restar sigui expulsat”. El mateix que Orriols.

(Visited 414 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari