L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades avala instal·lar càmeres als taxis per “perseguir” agressions

L'organisme afirma que "podria ser lícit" si la gravació s'activa pel conductor en "situacions de perill"

Client pujant a un taxi - Foto: ACN, Maria Asmarat

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha avalat instal·lar càmeres dins dels taxis per “perseguir” agressions, sempre que la gravació “s’activi per la persona conductora en situacions de perill”.

En un dictamen, l’organisme que dirigeix l’exconsellera Meritxell Borràs ha assegurat que “podria ser lícit a l’empara de l’interès legítim” la instal·lació de dispositius de gravar dins dels cotxes per prevenir les conductes delictives. “És pública i notòria la situació d’inseguretat que pateix el sector del taxi”, detalla el document.

L’ens demana que les dades no es conservin més d’un mes, però recomana que s’eliminin cada dia si no hi ha conductes delictives. En aquest cas, indica que les imatges s’han de posar a disposició de l’autoritat en un termini de 72 hores.

Alhora, l’APDCAT demana que s’informi els usuaris amb un “cartell informatiu” del tractament que es faria de les dades i sosté que els conductors poden argumentar que actuen en defensa del dret fonamental a la tutela judicial si les imatges tenen com a finalitat “ser utilitzades com a prova”. També afegeixen que una via per a avalar l’ús de càmeres és que es regulés mitjançant una modificació de la Llei del taxi.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari