La inflació repunta quatre dècimes i situa l’IPC avançat en un 3,2% al març

L'INE atribueix la pujada de l'IPC a l'increment dels preus dels carburants i l'electricitat

Mànegues d'una benzinera

La inflació ha repuntat vuit dècimes a Espanya al març en comparació al mes anterior, i quatre dècimes en la taxa interanual, de manera que l’Índex de Preus de Consum (IPC) avançat se situa en el 3,2%, segons ha informat aquest dimecres l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Aquesta evolució es deu principalment a l’augment dels preus dels carburants i a la pujada de l’IVA a la llum. En canvi, els aliments i les begudes no alcohòliques van pujar menys que en el mateix mes de l’any passat, segons l’INE.

D’altra banda, la taxa de variació anual estimada de la inflació subjacent, que no té en compte els aliments no elaborats ni els productes energètics, va retrocedir dues dècimes, fins al 3,3%. L’INE publicarà les dades definitives de l’IPC corresponent al mes de març el pròxim 12 d’abril.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari