Illa: “Ni ERC ni Junts han fet res en matèria de finançament en els últims deu anys. És un mal moment per donar lliçons”

El líder del PSC diu des de Londres que "no hi haurà un referèndum d'autodeterminació"

Salvador Illa

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat que ni ERC ni Junts “han fet res” en matèria de finançament en els últims deu anys. “Ni seure a la taula”, ha afegit en declaracions des de l’ambaixada d’Espanya al Regne Unit. En aquest sentit, ha dit que és un “mal moment per donar lliçons” i ha avisat que només pretenen “generar més frustració”. “L’únic que està en condicions de negociar un finançament just i efectiu per a Catalunya soc jo”, ha afegit.

D’altra banda, el líder dels socialistes catalans ha insistit que “no hi haurà referèndum d’autodeterminació”. “No ens ho plantegem i no hi estem d’acord”, ha dit després que la secretària general d’ERC, Marta Rovira, hagi dit que ja parlen d’un referèndum amb el PSOE.

Illa ha insistit que el seu partit vol acabar amb la “dinàmica divisiva” i ha reivindicat que el seu missatge de cara a les eleccions del 12-M és “unir i servir”. En aquest sentit, ha defensat que cal unir els catalans i posar els serveis públics com a “primera prioritat”. I ha posat d’exemples l’educació, fer front a la sequera, actualitzar les infraestructures i reforçar la seguretat.

Preguntat per què li sembla que el Consell de Ministres aprovi aquest dimarts portar al Tribunal Constitucional la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) tramitada al Parlament de Catalunya que vol declarar la independència, Illa ha respost que és “una obligació del govern espanyol interposar aquest recurs”.

Així mateix, ha recordat que el seu grup parlamentari va presentar la setmana passada un recurs d’empara al TC per la mateixa qüestió. I ha afegit que així ho ha vingut fent el seu partit amb les accions al Parlament que “vulneren la legalitat”. “Una ILP que vol declarar la independència és il·legal”, ha conclòs.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari