Israel acusa Sánchez de “recompensar el terrorisme” per estar disposat a reconèixer l’Estat de Palestina

Tel-Aviv considera que la declaració d'Espanya, Malta, Eslovènia i Irlanda "allunya" la resolució del conflicte

El president el Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, durant una roda de premsa després de la cimera europea (Natàlia Segura, ACN)
El president el Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, durant una roda de premsa després de la cimera europea (Natàlia Segura, ACN).

Israel ha acusat aquest dilluns el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, d’oferir una “recompensa al terrorisme” per haver-se mostrat disposat a reconèixer l’estat palestí.

En un comunicat, el govern israelià ha carregat contra la declaració d’Espanya, Malta, Eslovènia i Irlanda, que mostra la voluntat d’aquests quatre països de reconèixer l’estat palestí quan hi hagi les condicions apropiades, i ha apuntat que qualsevol declaració en aquesta línia “envia un missatge a Hamàs i altres organitzacions terroristes palestines que els atacs terroristes assassins contra israelians seran correspostos amb gestos polítics per als palestins”.

Tel-Aviv troba que “qualsevol acció de reconeixement d’un estat palestí només allunya la consecució d’una resolució i incrementa la inestabilitat regional”, segons recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

En el mateix comunicat, Israel ha afirmat que “l’única manera de lluitar contra el terrorisme palestí és condemnar inequívocament Hamàs pels crims de guerra, crims contra la humanitat i crims sexuals que va cometre el 7 d’octubre i que continua cometent”. A més, ha afegit que cal fer “una crida explícita a l’alliberament de tots els segrestats”.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari