El TSJC confirma l’obertura del judici oral contra Lluís Puig pel trasllat de les obres de Sixena

L'alt tribunal desestima el recurs d'apel·lació de l'exconseller de Cultura

Santi Vila i Lluís Puig
Santi Vila i Lluís Puig

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs d’apel·lació presentat per l’exconseller de Cultura i diputat de Junts, Lluís Puig, i ha confirmat l’obertura de judici oral contra ell, així com les fiances de la interlocutòria del gener pel cas del trasllat de les obres de Sixena. L’alt tribunal jutjarà Puig perquè és aforat pel fet de ser diputat, mentre que el judici a l’antecessor de Puig al capdavant de Cultura, Santi Vila, tindrà lloc en un jutjat penal de Barcelona.

La Fiscalia ha demanat una multa de 6.000 euros per desobediència per no haver lliurat les 44 peces del monestir que hi havia al Museu Diocesà de Lleida, i que finalment es va endur la Guàrdia Civil. L’Ajuntament de Vilanova de Sixena, a més, demana una pena d’11 mesos de presó per a Vila amb una multa de 162.000 euros. Per a Puig demana 99.000 euros i dos anys d’inhabilitació.

Segons argumenta l’escrit de TSJC, Puig no diu “ni molt menys acredita” el motiu pel qual genera indefensió la quantificació de la fiança de responsabilitat civil. Per això, manté la imposició d’una fiança de responsabilitat civil de 17.250 euros a ambdós exconsellers, que és el que el govern aragonès diu que va costar el trasllat de les 44 peces de Lleida a Sixena.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari