El Congrés crea una comissió per investigar el cas Koldo

Investigarà les trames de compra fraudulenta de mascaretes durant la pandèmia

L'exministre José Luis Ábalos, en una roda de premsa al Congrés per parlar del cas Koldo (ACN)

El Congrés dels Diputats ha donat llum verda per majoria a la comissió per investigar les trames de compra fraudulenta de mascaretes durant la pandèmia. Amb l’abstenció del PP, el no de Vox i el vot a favor de l’exministre José Luis Ábalos, ara al Grup Mixt; la comissió fiscalitzarà, d’entrada, el cas Koldo, però també l’entorn de la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso.

La que ha aprovat el ple del Congrés aquest dijous és la tercera comissió d’investigació sobre els fets, després de la que es va crear al Parlament balear i al Senat.

L’objectiu d’aquesta comissió és esclarir “els fets i responsabilitats” sobre la contractació que administracions públiques van fer de material sanitari durant la pandèmia. El PSOE ha remarcat que és necessària una “transparència absoluta”.

Els socialistes van demanar la creació de la comissió a finals de febrer, després de l’esclat del cas Koldo. El principal investigat en la presumpta trama de comissions il·legals per la compravenda de mascaretes és Koldo García, que va ser exassessor d’Ábalos quan era ministre de Foment.

El mateix Ábalos ha assegurat aquest dijous que, si la comissió el cita, està “disposat a tot” i, per tant, donarà explicacions.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari