Asens és el líder català més ben valorat, Albiach se situa en tercera posició mentre Aragonès supera Puigdemont

El candidat del PSC al 12-M, Salvador Illa, ocupa la sisena posició amb un 4,7

El candidat d'En Comú Podem a les eleccions europees, Jaume Asens, en un acte del partit (ACN)

El candidat dels comuns a les eleccions europees, Jaume Asens, és el líder polític català més ben valorat amb un 5,5 sobre 10, segons el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). El segueix el president d’ERC, Oriol Junqueras, amb un 5,2 i en tercera posició hi ha la que serà cap de llista d’En Comú Podem al 12-M, Jéssica Albiach, amb un 5.

El CEO apunta que el president de la Generalitat i cap de llista d’ERC, Pere Aragonès, obté amb un 4,9 millor nota que el dirigent de Junts Carles Puigdemont (4,1), que avui farà públic si encapçala el seu partit a les eleccions al Parlament de Catalunya. El candidat del PSC, Salvador Illa, se situa en sisena posició amb un 4,7 empatat amb Xavier Pellicer (CUP). I a part baixa de la classificació hi ha Alejandro Fernández (2,6), Carlos Carrizosa (2) i Ignacio Garriga (1,9).

La valoració dels líders polítics forma part de la primera onada del baròmetre del CEO que es va realitzar del 9 de febrer al 7 de març. Així doncs no inclou ni l’avançament de les eleccions catalanes ni l’aprovació de la llei d’amnistia al Congrés dels Diputats.

Els simpatitzants d’ERC donen un 6,5 a Aragonès i un 6,1 a Puigdemont
Segons els resultats de les enquestes a 2.000 persones, els líders de Junts, Carles Puigdemont, i d’ERC, Oriol Junqueras, són els més ben valorats pels seus simpatitzants amb una nota mitjana de 7’9 i 7,3 respectivament. I és dona la situació que els simpatitzants dels republicans donen al candidat, Pere Aragonès, un 6,5, només quatre dècimes més que el 6,1 que atorguen a Puigdemont.

Per part dels seus propis simpatitzants Albiach té un 6,3; la mateixa nota que Illa i que la diputada de la CUP Laia Estrada; Alejandro Fernández del PPC obté un 6,1; Ignacio Garriga un 6,6 i Carlos Carrizosa un 6,2. La nota més baixa per part dels seus propis simpatitzants és per al diputat de la CUP Xavier Pellicer, amb un 5.

En general, els líders d’ERC i En Comú Podem són els que reben les puntuacions més homogènies entre els simpatitzants dels diversos partits. Pel que fa a la valoració que donen els votants, el líder que obté una valoració més baixa per part dels seus propis electors és Ignacio Garriga de Vox. I Asens és l’únic líder que rep una mitjana superior a 5 entre els votants d’altres opcions polítiques.

Puigdemont, el més conegut
A la pregunta sobre el grau de coneixement dels líders polítics, un 98% afirma que coneix Carles Puigdemont seguit d’Oriol Junqueras (94%), Pere Aragonès (85%), Salvador Illa (80%) i Jordi Hereu (56%). La resta de líders com Carlos Carrizosa, Jaume Asens, Jéssica Albiach, Ignacio Garriga, Alejandro Fernández i Xavier Pellicer, se situen per sota del 50% de coneixement.

(Visited 182 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari