El plàtan, una fruita que pot ser indigesta

Els representants d’ERC a Parets no tenen ni idea d’urbanisme i van tot el dia pel pedregam, en perjudici del poble. Qui d’una cosa en sap poc s’ha d’assessorar, però d’on no n’hi ha no en raja. El que ha sortit a la premsa sobre el plàtan (anomenen així a Parets l’espai sense urbanitzar que hi ha entre els carrers Barcelona i Lluís Companys), és un despropòsit de conseqüències que es veuran a llarg termini si l’operació prospera. Millor que no tiri endavant en benefici del poble, dels veïns i de l’economia pública.

Susana Alonso

Ara ens anuncien que l’INCASOL vol comprar el plàtan. L’INCASOL potser el que hauria de comprar a la SAREB són els pisos de davant de la gasolinera que s’estan deteriorant clarament, acabar-los i posar-los a lloguer. Això seria una bona operació urbanística de qualitat i uns diners públics ben aplicats.

Que l’INCASOL compri el plàtan, naturalment és possible, però s’ha de ser molt curós amb els diners públics.

La proposta que la Comissió d’Urbanisme va denegar i que havia presentat l’Ajuntament en l’anterior legislatura era una molt bona proposta, pels veïns, pel poble i per l’entorn, rebaixava l’edificabilitat a la meitat, es construïa una superfície comercial mitjana i es cedia a l’Ajuntament sòl per fer-hi 40 habitatges, que s’havia negociat amb l l’INCASOL que els construiria. Una gestió urbanística, per part de l’equip de govern impecable, agradi o no i naturalment acceptem que hi poden haver altres propostes, però econòmicament han de ser viables.

Els regidors d’ERC diuen que era un projecte especulatiu. Potser algun dia hauran d’explicar on està l’especulació i provar-ho i alerta perquè les acusacions no són sempre gratuïtes.

El mateix secretari general que va propiciar, davant la sorpresa de quasi tots els membres de la Comissió, la denegació del projecte proposat per l’Ajuntament és la mateixa persona que està negociant amb el promotor privat (que no és propietari únic però sí majoritari) la compra d’ aquests terrenys per part de l’INCASOL. Sembla una mica estrany, només ho apuntem i no diem res d’especulació, perquè ho desconeixem. Si l’operació es portés a terme sabríem el preu i llavors podríem fer números. Que tothom entengui el que vulgui.

Desconeixem l’import econòmic de la proposta però hem de tenir en compte que si el sòl es compra per fer-hi 110 habitatges, que és el projecte aprovat i vigent actualment s’hauran de fer aquests habitatges perquè seria del gènere tonto, i no crec que l’INCASOL hi pertanyi, comprar un solar amb una determinada edificabilitat, pagar-la i desprès reduir-la. Amb els diners públics, que vol dir diners de tots, això no es pot fer perquè fer-ho té un nom en el Codi Penal. Estarem atents al que passa però no pinta bé tot aquest enrenou.

La imatge i el discurs que vol transmetre ERC a Parets es equivocada i tramposa. Que ho compri l’INCASOL no es cap garantia ja que els terrenys parteixen d’una qualificació urbanística determinada que és la base per la valoració. El que no pot fer l‘INCASOL amb diners de tots es comprar car o a preu de mercat i desprès reduir l’edificabilitat. Veïns de Parets no ens hem de deixar enredar perquè els diners de l´INCASOL són de tots, no cauen del cel.

Una última reflexió: cal recordar que ERC de Parets quan governava es va oposar a la proposta que vàrem fer des de Sumem Esquerres a Parets quan es va tenir la oportunitat de comprar el plàtan per uns 700.000 euros a la SAREB. Al no comprar-ho l’Ajuntament, al cap de poc la SAREB ho va vendre a un promotor, que presenta la proposta que abans hem indicat, rebutjada per la Generalitat i ara l’INCASOL  ho vol comprar per una xifra, segons sembla molt elevada, a preu de mercat no a preu de la SAREB.

El relat es per estudiar-lo detingudament. Veurem. Sóc optimista i esperem que a l’INCASOL hi hagi gent amb seny i escrúpols per no caure en un parany econòmicament complicat de justificar.

(Visited 181 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari