L’Audiència Nacional desestima el recurs de la Fiscalia i manté l’atribució de terrorisme als investigats pel Tsunami

Els magistrats donen la raó al jutge García Castellón i rebutgen també el recurs de Josep Lluís Alay

Josep Lluís Alay, al programa 'Més 324'
Josep Lluís Alay, al programa 'Més 324'

La sala penal de l’Audiència Nacional ha desestimat aquest dilluns el recurs de la Fiscalia contra la decisió del jutge Manuel García Castellón de mantenir la investigació contra Tsunami Democràtic pel delicte de terrorisme.

La Fiscalia havia considerat que els fets només suposen delictes de desordres públics i, per tant, que la causa ha d’anar als jutjats de Catalunya, però ara l’Audiència Nacional ha donat la raó a García Castellón utilitzant els arguments de la interlocutòria del Tribunal Suprem en què va assumir la investigació per terrorisme contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el diputat d’ERC Rubèn Wagensberg.

En aquest marc, segons difon l’ACN, la sala penal ha rebutjat un traspàs de la causa recordant que l’Audiència Nacional és l’encarregada d’instruir i jutjar causes “per delictes comesos per persones integrades en bandes armades o relacionades amb elements terroristes o rebels”.

L’afer de Tsunami va passar al Suprem només pel que fa a la instrucció sobre Puigdemont i Wagensberg, però continua a l’Audiència Nacional per a la resta dels investigats, que no tenen aforament.

L’Audiència també ha desestimat altres recursos com el de Josep Lluís Alay, que afirmava que no hi ha cap element que acrediti, ni tan sols de forma indiciària, que ha tingut cap participació penalment rellevant en els fets. Segons els jutges, però, els indicis contra Alay estan recollits a l’auto de García Castellón i en un ofici de la Guàrdia Civil.

Alay, segons els jutges de l’Audiència, no era un “simple missatger o assistent aliè als fets que tracta la informació que transmet”, sinó que va tenir una participació “essencial” perquè es duguessin a terme.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari