Els advocats demanen als funcionaris de presons que no impedeixin l’assistència lletrada

Els col·legis catalans de l'advocacia recorden que no hi ha vaga convocada ni serveis mínims.

Advocats

Els col·legis catalans de l’advocacia han reclamat aquest dilluns que les protestes dels treballadors de les presons no afectin el dret de defensa dels reclusos. Així, demanen al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya que resolgui amb urgència la situació i no es repeteixi el bloqueig que impedeix als advocats visitar els seus clients a la presó i als presos sortir a les vistes judicials.

En un comunicat, el Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya (CICAC) condemna la “mort violenta” de la cuinera del centre penitenciari de Mas d’Enric del Catllar (Tarragonès) i trasllada la seva solidaritat a la família i companys de la víctima.

Segons els advocats, el dret a la protesta és legítim, però “en cap cas ha d’impedir el dret de defensa”. A més, recorden que les protestes no estan emparades per una convocatòria formal de vaga i, per tant, no hi ha serveis mínims. Això afecta l’assistència lletrada tan presencial com per videoconferència i pot comportar la suspensió de vistes o el trasllat dels presos a vistes judicials.

Per això, demanen a Justícia que prengui totes les mesures necessàries per resoldre el conflicte de forma urgent i evitar que es repeteixi la situació, tant per la seguretat dels treballadors com per la defensa dels presos.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari