Sánchez demana portar Illa a la presidència per reforçar l’autogovern i unir catalans i la resta d’espanyols: “Espanya us estima”

El president estatal es mostra "convençut" que Catalunya estarà millor el 2028 que ara si el PSC governa la Generalitat

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, en un acte de campanya del PSC a Barcelona (Mariona Puig, ACN)
El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, en un acte de campanya del PSC a Barcelona (Mariona Puig, ACN).

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha demanat portar el cap de llista del PSC el 12-M, Salvador Illa, a la presidència de la Generalitat per reforçar l’autogovern de Catalunya. Durant la cloenda del XV Congrés dels socialistes catalans, aquest diumenge al Palau de Congressos, Sánchez ha afirmat que Illa aconseguirà unir la ciutadania catalana amb la resta d’espanyols: “Espanya us estima”.

El president de l’executiu estatal s’ha mostrat “convençut” que Catalunya estarà “millor” el 2028 que ara, si el PSC governa la Generalitat, de la mateixa manera que el 2024 està també “millor” que el 2017, abans de l’arribada del PSOE a Moncloa. Sánchez ha apuntat que la resta de partits “s’han posat d’acord” en afirmar que no volen Illa de president.

“És curiós. Des que s’han convocat les eleccions, en tot el que s’han posat d’acord els que només miren el 2017 és que no et volen veure president”. Així ha començat Sánchez el seu discurs al XV Congrés del PSC, dirigint-se a Illa. El líder del PSOE ha volgut “despreocupar” la ciutadania, i ha constatat que serans els i les votants qui portaran Illa a la presidència, tal com ha vaticinat. Encara sobre la resta de partits, Sánchez ha criticat que tinguin “rancor” i ganes de “revenja”, però ha garantit que la convivència i l’avenç de Catalunya només tindran les sigles del PSC, el proper 12-M.

El cap del Govern central ha reconegut la “complexitat de la legislatura”, després d’haver aconseguit aprovar la llei d’amnistia i de la convocatòria d’eleccions avançades a Catalunya. Però ha remarcat que ja comptava amb aquestes dificultats, i ha garantit que els socialistes són els “únics” que poden governar i gestionar la situació. Sánchez s’ha mostrat optimista i ha afirmat que, amb Illa de president, Catalunya estarà “millor” el 2028 que ara, tal com ja ha passat respecte el 2017, a partir de l’arribada del PSOE a la Moncloa.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari