El PSC escull Illa com a cap de llista a les eleccions del 12-M

El congrés aprova per aclamació que el líder socialista sigui el candidat a les eleccions al Parlament

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, al congrés del partit
El primer secretari del PSC, Salvador Illa, al congrés del partit.

Salvador Illa serà el cap de llista a les eleccions del 12-M al Parlament de Catalunya. Així ho ha escollit la militància del PSC durant el seu XV congrés, aquest dissabte al Palau de Congressos. Illa ha rebut el suport per aclamació de les bases socialistes per ser el candidat a les eleccions.

El PSC també l’ha ratificat, també per aclamació, com a primer secretari, després que no hi hagués més noms que s’hi postulessin. La votació del cap de llista s’ha fet a mà alçada, per primera vegada a la història dels congressos del PSC. Illa aspira a tornar a guanyar les eleccions, com ja va fer el 2021, amb l’esperança de poder presidir la Generalitat i acabar amb “10 anys perduts” de governs independentistes.

Illa ja ha anat tancant alguns dels noms que formaran part de la nova executiva del PSC, que es preveu continuista. L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, serà la portaveu del partit i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, l’adjunt a la primera secretaria del partit i president del consell d’alcaldes.

Miquel Iceta continuarà com a president del PSC. Un altre dels noms que ja han estat confirmats és el de Lluïsa Moret, a qui Illa ha proposat ser la seva número 2. Si el partit ho avala, la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat serà viceprimera secretària del PSC.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari