El Sindicat de Llogateres exigeix a la Generalitat un règim sancionador per fer complir la limitació dels lloguers

L'entitat celebra l'entrada en vigor del nou índex: "És un punt d'inflexió en la salvatjada que hem viscut"

  Carme Arcarazo, portaveu del Sindicat de Llogateres, en una atenció als mitjans (ACN)

  El Sindicat de Llogateres ha exigit a la Generalitat de Catalunya que desplegui de manera “urgent” un règim sancionador per fer complir la limitació del preu del lloguer que entra en vigor aquest dissabte. La portaveu de l’entitat, Carme Arcarazo, ha demanat a l’executiu català que “deixi la feina feta” abans de les eleccions del 12 de maig i ha proposat inspectors en matèria d’habitatge. “No pot ser que quan algú se salta un límit de trànsit li arribi una multa o que quan es fa soroll en una plaça siguin implacables, i que amb una cosa tan bàsica com el dret a l’habitatge no hi hagi cap mena d’inspecció ni sanció”, ha assenyalat Arcarazo.

  L’entitat també ha demanat que es publiqui aviat un cens dels grans tenidors, és a dir, els propietaris que concentren més de cinc pisos en una àrea tensionada o més de 10 fora d’aquesta zona. Segons ha explicat Arcarazo, el govern espanyol s’ha compromès a publicar-lo “cap a finals d’any” i ha lamentat que “tardin tants mesos”, ja que la llei de l’habitatge es va aprovar el maig del 2023. “És una vergonya que la ciutadania s’hagi d’esperar a tenir la informació necessària per fer valer la norma”, ha criticat la portaveu del Sindicat de Llogateres, que ha destacat que, segons les dades de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge, el 40% dels pisos de lloguer a Barcelona són de grans propietaris.

  No obstant això, Arcarazo ha celebrat l’entrada en vigor del nou índex i ha assegurat que suposarà un “punt d’inflexió en la salvatjada” dels últims anys. “Ens hem acostumat a viure sota una extorsió. Se t’acabava el contracte i la immobiliària et deia que o pagaves 300 euros més o havies de marxar. Aquesta estafa s’ha acabat i a partir d’avui les coses han de començar a canviar”, ha manifestat la portaveu del sindicat.

  Aquest divendres, el govern espanyol ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) l’índex de referència dels preus del lloguer amb la delimitació d’àrea tensionada. D’aquesta manera, els nous contractes que se signin o la seva renovació no podran apujar la mensualitat i, en el cas que el propietari sigui un gran tenidor, si l’índex apunta a un import inferior, el preu del lloguer no podrà superar-lo. La mesura entra en vigor a partir d’aquest dissabte a Catalunya, l’única comunitat autònoma que ha demanat la seva aplicació.

  (Visited 70 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari