El nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya pren possessió del càrrec en català

Pedro Antonio Pizarro diu que el cos "no fa política" i lamenta que de vegades no s'entengui la seva feina

Acte de relleu al capdavant de la Guàrdia Civil a Catalunya - Foto: ACN, Àlex Recolons

El general de brigada Pedro Antonio Pizarro ha pres possessió del càrrec com a nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya en un acte celebrat aquest divendres a la comandància de Sant Andreu de la Barca. Pizarro, que ha jurat el càrrec en català, ha dit sentir-se català tot i que va néixer a Andalusia, i ha assegurat que, després de servir molts anys a Catalunya, el nomenament suposa una satisfacció professional i personal.

“Em sento català malgrat que la meva documentació digui el contrari. Aquesta és la globalització del segle XXI”, ha afegit. Pizarro, que ha deixat clar que el cos armat “no fa política”, ha lamentat que de vegades la societat no entengui la tasca de la Guàrdia Civil, una incomprensió que, segons ha afegit, moltes vegades pateixen les seves famílies.

“Juro per la meva consciència i honor complir fidelment les obligacions del càrrec de cap de la zona de la Guàrdia Civil de Catalunya amb lleialtat al rei guardant i fent guardar la Constitució com a norma fonamental de l’Estat”, ha dit Pizarro en l’acte presidit pel ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que ha comptat també amb la presència del líder del PSC, Salvador Illa, i del cap dels Mossos, Eduard Sallent, entre d’altres autoritats.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari