Montero defensa aparcar els pressupostos generals del 2024: “No era el moment per una negociació”

La ministra d'Hisenda admet que l'avançament electoral no entrava a "l'equació" de la Moncloa

María Jesús Montero

La vicepresidenta primera i ministra d’Hisenda, la socialista Maria Jesús Montero, ha defensat aquest dijous la decisió del govern central d’aparcar els pressupostos generals de l’Estat del 2024 per l’avançament electoral a Catalunya. “Ahir vam veure clar que no era el moment adequat per una negociació amb els grups independentistes catalans pels pressupostos i que tot aconsellava treballar pels pressupostos generals de l’Estat del 2025”, ha dit al Congrés dels Diputats.

Per Montero, la nova cita electoral no estava a “l’equació” de la Moncloa, però cal adaptar-se a aquesta decisió del govern català del republicà Pere Aragonès. “La legislatura durarà quatre anys, els pressupostos estan prorrogats i tenim capacitat”, ha agregat abans d’apuntar que el “debat polític” que envolta la campanya catalana no aconsella parlar dels comptes.

Preguntada per si ERC o Junts van mostrar un canvi de posició respecte a la seva disposició a aprovar els pressupostos de l’Estat després de l’anunci electoral, Montero ha dit que són converses “privades”. Pel que fa a la posició de la vicepresidenta segona, ministra de Treball i líder de Sumar, Yolanda Díaz, i si hauria pogut moure fils per evitar que els comuns deixessin caure els comptes catalans pel projecte de Hard Rock, la ministra ha dit que “no pot respondre” pel que Sumar o Díaz hauria d’haver fet.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari