Feijóo acusa la Moncloa i els seus socis de ser “els majors agents d’inestabilitat política d’Espanya”

El PP diu que Sánchez no era al debat perquè és "incapaç" de "donar la cara" per la llei d'amnistia

Alberto Núñez Feijóo

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat aquest dijous al govern central i als seus socis de ser “els majors agents d’inestabilitat política d’Espanya”. Durant el debat celebrat al Congrés dels Diputats sobre la llei d’amnistia, el dirigent popular ha criticat l’avançament electoral a Catalunya i ha deixat caure la possibilitat que l’amnistia sigui l’última llei important de la legislatura espanyola. “No pensen ni un segon als problemes dels espanyols, i en particular, dels catalans. Només defensen interessos personals”, ha dit en una intervenció on ha retret també l’absència del president espanyol, el socialista Pedro Sánchez al debat sobre l’amnistia.

Pel PP, el líder socialista ha mostrat avui que és “incapaç” de “donar la cara” per la llei d’amnistia. “Porten avui la primera llei important de la legislatura, i l’última possiblement. La convocatòria d’eleccions a Catalunya mostra com governen. El govern i els seus socis són els majors agents de la inestabilitat política a Espanya”, ha afirmat Feijóo al darrer torn d’intervenció de la llei d’amnistia.

“Per què no haurà volgut defensar el senyor Sánchez aquesta meravella? Fins i tot ell es veu incapaç de donar la cara per aquest deliri”, ha afegit el líder popular en remarcar les absències del govern central al debat sobre l’amnistia. Malgrat tot, ha admès que la norma de perdó als encausats del procés independentista tirarà endavant perquès és la “única manera” de Sánchez de seguir al poder.

“Ho han acceptat tot, i si en un mes li demanen una altra cosa, també la faran”, ha lamentat Feijóo dirigint-se a la bancada del PSOE. El líder popular ha avisat també que no es pot qualificar de “convivència” una llei d’amnistia que, a parer seu, “aixafa” els drets de les majories. “No s’atrevien a vendre’ns la reconciliació perquè aquesta llei divideix Espanya i Catalunya en dues meitats”, ha indicat.

Referint-se a les eleccions catalanes del pròxim 12 de maig, Feijóo ha assenyalat al PPC com l’única opció capaç de protestar contra el govern espanyol, el procés i l’amnistia. “Hi ha un partit que no demanarà el vot dels catalans constitucionalistes per entregar-lo als partits independentistes”, ha destacat. El líder popular ha reivindicat finalment els resultats del seu partit a Catalunya i ha recordat que el PP va superar als partits independentistes en vots a les eleccions generals del 23-J.

“No passarà el filtre del Senat”
Pel que fa al futur de la norma, que després de la votació d’avui al Congrés ha de prosseguir la seva tramitació a la cambra alta, Feijóo ha avisat que l’amnistia “no passarà el filtre del Senat”, on els populars tenen majoria absoluta. També ha anticipat que la norma no tindrà l’aval de la justícia ni de les institucions que l’han d’avaluar. “El més important és que aquesta llei no passarà el filtre del carrer, el carrer el tenen perdut”, ha conclòs.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari