Com han rebut el projecte de Ponsatí figures de la línia dura independentista desencantades?

L'exconsellera Clara Ponsatí al 'FAQS'

El projecte Alhora, que presentaran el pròxim 23 d’abril l’eurodiputada i exconsellera Clara Ponsatí i el seu assistent Jordi Graupera, ha tingut una rebuda més aviat tèbia fins ara per part de figures independentistes de la línia dura de les quals es podria esperar alguna afinitat.

El cantautor i exdiputat Lluís Llach es va limitar a piular “Benvinguts” a la xarxa social X com a reacció, un missatge que Ponsatí va redifondre. Uns dies més tard, però, Llach va reaccionar amb un “Caram”, al comentari d’un perfil que xifrava en més d’un miler el balanç d’independentistes ferits durant el procés i retreia a l’eurodiputada que digués anys enrere que “estàvem jugant al pòquer i jugàvem de farol”.

També l’exvicepresident del Parlament Josep Costa ha donat la benvinguda a la iniciativa de Ponsatí i Graupera. En una de les seves participacions habituals a la tertúlia de Vilaweb, Costa ha dit que es trobava en “actitud de sí a tot”, volent dir que d’entrada li semblen bé qualsevol iniciativa de l’independentisme, citant específicament Alhora. “I que fracassi el que no es mereixi triomfar. Però, sobretot, estic en contra de no fer res”, ha afegit.

El politòleg Ramon Cotarelo, per la seva part, sembla menys receptiu amb Alhora, després que la seva adhesió circulés per la CUP, ERC i Junts els darrers anys. A banda de difondre aquell mateix retret a Ponsatí que contraposava les declaracions de “jugàvem de farol” amb xifres de ferits, ha fet el mateix amb un comentari del columnista Jordi Galves que titlla Ponsatí de “paràsita del sistema” i “incompatible amb un moviment d’alliberament nacional”.

A més, el politòleg ha escrit “Narcisisme, egolatria i perpetuació als càrrecs en estat pur” en referència a l’entrevista concedida per l’eurodiputada a Vilaweb i ha redifós una piulada del periodista Sergi Maraña que destacava que es demanés 12 euros per assistir a la presentació d’Alhora mentre Ponsatí cobra gairebé 120.000 euros anuals com a eurodiputada. “El mòbil d’aquesta pintoresca iniciativa és tancar el pas a la llista cívica de l’ANC i na Sílvia Orriols”, ha assegurat Cotarelo.

Reaccions mediàtiques a banda, la iniciativa de Ponsatí i Graupera ha anunciat que ha exhaurit les 700 entrades i que en posa més a la venda per repetir l’acte de presentació el mateix dia 23 d’abril.

(Visited 470 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari