Sánchez aposta per “la memòria, la veritat, la justícia i la reparació” en la commemoració dels vint anys de l’11-M

El president del govern central situa la "convivència" com l'antídot al "fanatisme" dels terroristes

Acte per l'11-M

El president del govern central, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dilluns “la memòria, la veritat, la justícia i la reparació” com els pilars de la “dignitat” que sustenten les víctimes del terrorisme. Durant un dels actes fet avui a la capital espanyola amb motiu del vintè aniversari dels atemptats de l’11-M a Madrid, Sánchez ha fet també una apel·lació als valors democràtics i europeus.

El president Sánchez ha afirmat que “hem de recordar per defensar els drets humans que neguen els terroristes, i per reforçar l’estat de dret, què és la seva principal vacuna. Per impedir que quedin impunes els crims terroristes, per perfeccionar els mecanismes de prevenció i vetllar perquè ningú se senti atret per les idees d’odi que circulen a les xarxes”, ha afegit.

En un acte on també hi eren els reis Felip VI i Letícia, el president ha assenyalat els principis de “la convivència i el respecte” com l’antídot davant el “fanatisme i la intolerància”. Tanmateix, ha apostat per “protegir Europa” com un baluard de la justícia, la llibertat i els valors humanistes. “Sabem que no estem sols, ens tenim els uns als altres, 27 països units en la diversitat, en un projecte únic al món”, ha ressaltat.

“Que els valors de la pau, la convivència, la veritat, la justícia i la reparació ens guiïn i sempre en el record a les víctimes, la memòria de les quals avui invoquem”, ha resumit Sánchez en un acte organitzat per l’executiu espanyol i la Comissió Europea, que avui commemora també el dia europeu de record a les víctimes del terrorisme.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari