L’Audiència Nacional avala la investigació de García-Castellón al Tsunami per terrorisme

La sala obliga el jutge a enviar als jutjats ordinaris la causa per la filtració de la resposta de Suïssa

L'Audiència Nacional
L'Audiència Nacional

La Sala Penal de l’Audiència Nacional ha rebutjat els recursos que la Fiscalia i Oriol Soler van presentar contra la decisió del jutge Manuel García-Castellón d’instruir el cas del Tsunami Democràtic en el marc d’un suposat delicte de terrorisme. Els jutges de l’Audiència ho justifiquen pel fet que, al seu entendre, el Tribunal Suprem ha recollit ja en les seves actuacions contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el diputat d’ERC Rubén Wagensberg que hi ha “indicis” que han comès “delictes greus de caràcter terrorista” en el marc de les protestes independentistes.

En una altra interlocutòria, la Sala Penal sí que fa cas a la Fiscalia i obliga el jutge García-Castellón a corregir el seu criteri inicial i enviar als jutjats de l’Audiència de Madrid la investigació per la filtració de la resposta negativa que li van fer les autoritats suïsses en la seva pretensió de que localitzessin la secretària general d’ERC, Marta Rovira. El jutge pretenia instruir ell mateix la peça separada per un suposat delicte de revelació de secrets

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari