Quin veterà militant del PSUC ha retret Llach que acusés aquest partit de “girar la cara” davant l’execució de Puig Antich?

El periodista i escriptor Andreu Claret. En un article publicat a El Periódico, Claret va replicar les paraules de Lluís Llach en les que acusava el PSC i el PSUC d’haver girat la cara davant l’execució de Salvador Puig Antich ara fa cinquanta anys. Claret li recorda al cantant que van coincidir a la Facultat d’Econòmiques de la Universitat de Barcelona. “Sempre pensava que el teu compromís era més valuós que el meu. Al capdavall, jo havia nascut a l’exili, mentre tu eres fill d’una família franquista”, escriu el periodista que explica que no compartia moltes de les idees i encara menys els procediments de Puig Antich. “Però això no em va impedir, com a tants d’altres, jugar-me la llibertat per intentar evitar la seva mort. Recordo anar casa per casa repartint el diari on el PSUC cridava a ‘no perdre ni un minut’ per salvar Puig Antich. Recordo les manifestacions on coincidíem amb gent d’horitzons diversos. Les nits a l’escola d’advocats i reunions frenètiques d’aquells dies, indignats amb la condemna, horroritzats pel garrot vil. Recordo les hores passades davant de la presó Model. Plorant quan vam saber que havien executat Salvador”, explica.

“Ai Lluís! ¿D’on vas treure que ni els socialistes ni el PSUC van fer prou per evitar l’assassinat de Puig Antich? Si et falla la memòria, t’ho perdono. No, si has intentat falsejar una història col·lectiva”, acaba el seu article.

(Visited 941 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari