Sánchez vol aprovar una proposició de llei per abolir la prostitució

Aquesta mesura sorgeix en un context on es debat la diferència entre l'abolició i la regulació, evidenciant postures divergents en la societat

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, en roda de premsa (ACN).

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha anunciat que el Partit Socialista promourà l’abolició de la prostitució a Espanya mitjançant una proposició de llei, després de l’aprovació de la Llei de tràfic de persones. En un esdeveniment de precampanya electoral a Bilbao, Sánchez va afirmar que “d’aquí poc” presentaran la proposta per erradicar aquesta pràctica al país. Aquesta mesura sorgeix en un context on es debat la diferència entre l’abolició i la regulació de la prostitució, evidenciant postures divergents en la societat.

Durant la seva intervenció, Sánchez va criticar les declaracions de la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, respecte al Dia de la Dona, assenyalant que “va banalitzar” la celebració i va menystenir la lluita per la igualtat i el feminisme. A més a més, el president va destacar la postura del seu partit en la lluita contra la corrupció, contrastant-la amb la del Partit Popular, al qual va acusar d'”amparar i protegir” aquestes pràctiques.

El compromís del PSOE amb l’abolició de la prostitució també va ser recolzat per la vicepresidenta primera del Govern central, María Jesús Montero, qui va anunciar que portaran la iniciativa al Congrés quan comptin amb “la majoria suficient”. A més, es va abordar la proposta d’expulsar del partit a aquells que recorrin a la prostitució, destacant la necessitat d’un acord amb altres forces polítiques per fer realitat “una aspiració de moltes dones feministes”, que és prohibir aquesta activitat.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari