La sèrie més cara de la història de TV3, produïda per Abacus, un fracàs absolut d’audiència

‘Jo mai mai’, que ha costat 2,9 milions d’euros, va tenir 319.000 espectadors quan es va estrenar i aquest dilluns s’ha quedat amb només 181.000

Careta d'entrada dels capítols de 'Jo mai mai', una sèrie d'Abacus que ha costat prop de 3 milions d'euros a la CCMA

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va pagar 2.879.272,68 euros a la productora Abacus, l’empresa que dirigeix Oriol Soler, per vuit capítols de la sèrie Jo mai mai. És la sèrie que ha sortit més cara a la CCMA de la història de TV3. Es va estrenar el dilluns 22 de gener, després d’una campanya de promoció intensa per part de la CCMA tant a TV3 i Catalunya Ràdio propis com a mitjans externs. La primera emissió va aconseguir 319.000 espectadors i un 16,1% de quota de pantalla. Aquest dilluns 4 de març, TV3 va emetre el setè i penúltim capítol de la sèrie. Va tenir 181.000 espectadors i la quota de pantalla es va quedar en un 9,3%.

La caiguda de l’audiència ha sigut progressiva. El segon capítol va tenir 301.000 seguidors (14,7% de share). És a dir, 18.000 persones i un 1,4% de share menys que el dia de l’estrena. La gran patacada es va produir en l’emissió del tercer capítol, el 5 de febrer. El van seguir 105.000 seguidors menys que el primer i la quota de pantalla es va enfonsar més de cinc punts. El sisè capítol ja va caure per sota dels 200.000 espectadors i del 10% de share. Entre el primer capítol i el setè, Jo mai mai ha perdut 138.000 espectadors, la qual cosa representa una davallada del 43% dels seguidors inicials de la sèrie. És a dir, pràcticament una de cada dues persones que es van asseure davant el televisor per veure la sèrie que ha costat més diners de la història de TV3 quan es va estrenar no ho van fer aquest dilluns.

Abans de Jo mai mai, la sèrie que havia resultat més cara a TV3 era Les del hoquei. Va comptar amb 13 capítols i va costar 2.703.843,92 euros, uns 208.000 per cadascun. La va realitzar Brutal Media, amb experiència en les produccions per capítols. Una altra sèrie amb gran seguiment d’audiència i adquirida per altres televisions va ser Merlí. La va produir Nova Veranda i els 13 capítols de la seva tercera temporada van costar 2.599.835,73 euros, uns 200.000 cada un. L’última temporada de Crims ha costat 2.199.980,14 euros, gairebé 700.000 menys que Jo mai mai.

Abacus mai no havia produït cap sèrie de televisió. Algú, a la direcció de TV3 i de la CCMA va pensar que era una bona idea que s’estrenés a la televisió pública de la Generalitat i que apostés per atreure-hi públic jove i que calia tirar de veta econòmica per aconseguir-ho. El fracàs ha estat absolut.

La CCMA, però, continua confiant en l’empresa d’Oriol Soler. Fa uns dies es va saber que Soler havia creat un grup de missatgeria ràpid per mantenir informats periodistes i polítics de la preparació de Tsunami Democràtic, el col·lectiu anònim que va organitzar les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem pel procés independentista. Entre els membres d’aquest grup hi havia David Bassa, aleshores director d’Informatius de TV3 i actualment responsable de Documentals d’aquesta televisió.

L’encàrrec per produir Jo mai mai el van signar Abacus i la CCMA el 13 de desembre del 2022. Feia un any que Oriol Soler havia arribat a la direcció d’aquesta cooperativa del sector escolar i l’havia convertit en un negoci audiovisual. El 2023, la CCMA va encarregar sis programes i documentals més a Abacus. Han costat 1.624.571,82 euros. Cal confiar que no li encarregui vuit capítols més de Jo mai mai vist el fracàs d’audiència. Al món audiovisual es bromeja amb l’evolució de l’audiència d’aquesta sèrie dient que mai mai s’haurien d’haver pagat 3 milions d’euros per fer-la.

(Visited 4.125 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari